Linda Howard - Veil of Night

Tämä matkasi luokseni viime viikolla, parin Tuija Lehtisen Laura-kirjan ja parin nuorten kirjan kanssa. Nuo Lehtisen teokset olivat sopivasti alennuksessa (3,90e/kpl) niin pitihän ne tilata ja ainoana uutuutena tilauksessa oli tämä Howardsin teos joka oli juuri sopivasti ilmestynyt pokkarina.

Näin jälkeenpäin ajateltuna -onneksi odotin pokkari version. Eli eipä tämä yltänyt Howardin parhaimpien joukkoon.

Kirjan päähenkilö on Jaclyn Wilde, joka toimii hääsuunnittelija yhdessä äitinsä kanssa omistamassa firmassa. Eräänä kiireisenä päivänä kun hän maksamassa erääntyvää ylinopeus sakkoa poliisiasemalla hän kirjaimellisesti törmää etsivä Eric Wilder:n. Heidän polkunsa kohtaavat vielä myöhemmin samana päivänä ja he viettävät yön yhdessä.

Mutta seuraavan päivänä Jaclynin kaikkien aikojen hankalin, vaativin brizilla löydetään murhattuna. Epäiltyinä ovat niin floristi, leipuri, ompelija kuten Jackynkin lisäksi tietysti morsiamen lähipiirikin. Ja juurinkin Eric saa jutun selvitettäväkseen..

Ihan perus Howardsia mutta jotenkin tämä jäi kauhean etäiseksi. Molemmat päähahmot tuntuivat kaukaisilta ja heihin ei muodostunut minkäänlaista suhdetta. Kirjan parasta antia olikin lukea erilaisista häistä ja siitä työ määrästä joka häiden järjestämiseen kuuluu..

Olen muuten aina miettinyt miksei Suomessa ole vielä näitä hääsuunnittelijoita, vaan kaikki haluavat itse tressata järjestelyiden kanssa.. (tai olen minä joskus lukenut jostain suunnittelijasta, muistaakseni)

Ei kommentteja