Elokuva - One For the Money

Kyseinen elokuva perustuu Janet Evanovichin Stephanie Plum-sarjan ensimmäiseen osaan.

Alunperin sen piti tulla elokuvateattereihin jo tänä kesänä (2011) mutta sen julkaisua on siirretty vuodelle 2012. Tällä tietoa elokuvan tulisi julkaisuun USA:ssa 27. tammikuuta 2012.

Itse olen tämän elokuvan tekoa seurannut jo jonkin aikaa, varsinkin näyttelijöiden valintaa. Jostain niistä olenkin täällä ohi mennen mainaissut.

Jännitävintä oli tietysti seurata kuka tulee näyttelemään itse Stephanieta, netissä liikkui pitkään oletuksia että Sandra Bullock veisi roolin ja suurin osa faneistaki oli hänen kannallaan. Mutta kuten yleensäkkin valinta tuli puskista ja sai kirja sarjan fanit vaikeroimaan tuskissaan..

Eli Stephanie Plumia esittämään valittiin Katherine Heigl. Hän on tuttu mm. Roswellista, Greyn Anatomiasta ja lukuisista elokuvista (lähinnä romattisista komedioista). Suurimmat valituksen aiheet olivat Heiglin hiusten ja silmien väri, kirjoissa Stephillä on rusket kiharat hiukset ja siniset silmät.. Mutta koskas elokuvan tekijät ovat tälläisistä pikku seikoista välittäneet (vr. Harry Potterin silmät..). Hiukset voi aina värjätä ja itse odotan kyllä elokuvan ennen kuin alan kritisoimaan..


Katherine Heigl itsenään. Kuva
Katherine Heigl Stephanie Plumina. Kuva


Seuraavaksi tietysti jännitettiin miespääosien jakoa eli kuka päätyy Joe Morelliksi ja Rangeriksi. Joe Morelliksi valittiin Jason O'Mara, joka ainakin minulle on/oli ihan outo tuttavuus. Itse en ole Morellia kuvitellut yhtään tämä näköiseksi, mielestäni siis epäonnistunein valinta tähän mennessä. Tosin mieli saattaa muuttua elokuvan nähtyäni. Jos Morelli oli epäonnistunein valinta niin Rangeriksi valittu Daniel Sujata on sitten taas mielestäni onnistunein näistä., ehkäpä hän olisi saanut olla hieman lihaksikkaampi mutta empänillitä sen enempää tässä..
Jason O'Mara on esiintynyt mm. lukusissa tv-sarjoissa CSI Miami, Criminal Minds, Life on Mars(USA)
Daniel Sunjata taas on tuttu mm. Rescue Me(Asema 62) ja myös Greyn Anatomiasta


Joe Morelli (Jason O'Mara). Kuva

Rager aka Ricardo Carlos Manoso (Daniel Sunjata). Kuva

Muita sivuosiin jo valittuja (ja paljastettuja) näyttelijöitä;

Lula - Sherri Shepherd
Grandma Mazur (Isoäiti Mazur) - Debbie Reynolds
Vinnie Plum - Patrick Fischler
Jimmy Alpha - John Leguizamo
Connie Rossoli - Ana Reeder
Benito Ramirez - Gavin-Keith Umeh
Jackie - Ryan Michelle Bathe
Eddie Gazarra - Nate Mooney
Stephamien äiti/Mrs. Plum - Debra Monk
Stephanien isä/MR. Plum - Louis Mustillo
Mary Lou - Annie Parisse
Morty Beyers - Fisher Stevens


Connie (Ana Reeder) - Stephanie ( Katherine Heigl) - Lula ( Sherri Shepherd) kuva

Toivottavasti tämä elokuva nyt päätyisi Suomeenkin elokuvateatteihin ettei tätä tarvitsisi sitten kalastella merirosvolahdesta.. Mielenkiinnolla muutenkin odotan kuinka ovat saaneet tämän kääntymään kirjasta valkokankaalle.

2 kommenttia

 1. Asiaan sen tarkemmin perehtymättä, korka ensimmäinen osa on vasta kirjahyllyssä odottamassa luetuksi tulemista, niin kuvittelisi, että piilareilla ne silmätkin saisi sinisiksi. Jos kirjassa on siniset silmät, niin minusta leffan pitäisi pitää sitä ohjenuoranaan.

  Yleensä inhoan melkein kaikkien kirjojen filmatisointeja, mutta on myös poikkeuksia (TSH ja Ylpeys ja Ennakkoluulo sarja)!

  VastaaPoista
 2. Stephanie on perinyt siniset silmät puolalaiselta äidin puolen suvulta, muuten hän on italialainen perimältää.. Kuinka niin addiktoitunut kirja sarjaan :D

  Samaa mieltä että elokuvassa pitäisi noudattaa kirjan kuvailuja edes henkilöiden osalta. Itsekkin yleensä olen enemmän kirjan fani kuin filmasointien, harvoin onnistutaan siirtämään kirja hyvin tv-hen tai valkokankaalle.

  En sitten tiedä kuinka hankalaa on muuttaa ruskeat silmät sinisiksi piilareilla, Heiglillä vielä näyttää olevan aika tumman ruskeat silmät. Ainakaan noiden kuvauksista otettujen kuvien perusteella silmien väriä ei olisi muutettu..

  VastaaPoista