Lucy Dillon - Eksyneiden sydänten koti

Kuva Gummeruksen sivuilta
Minulla tuntuu olevan menossa teema viikko koirien suhteen, tästäkin kirjasta kiinnostuin alunperin juurikin siksi että koirat tuntuivat liittyvän läheisesti sen juoneen. Niimpä kun bongasin (tämänkin) viime viikolla kirjaston uutuus-hyllystä päätyi sekin koriini.

Eilen sitten sain tämän luettua, luin tämän oikeastaan yhdeltä istumalta. Joka olikin hyvä asia, nimittäin uskon että muuten tämä olisi jäänyt kesken.
Kirjan juonesta voi lukea enemmän täältä kirjavinkeistä.

Mutta itse kirjasta, olihan tämä ihan viihdyttävän pinnallinen hömppäromaani. Paino sanalla pinnallinen, tarinassa oli yritetty mielestäni matkia Marian Keysin ja Cathy Kellyn tyyliä, mutta henkilöt jäivät silti erittäin pintapuolisiksi ja juoni oli ennalta arvattava.

Tarinaa vietiin eteenpäin useamman henkilön näkökulmasta; Rachelin, joka oli neljääkymmentä lähestyvä "sinkku" nainen Lontoosta. Hänellä oli useamman vuoden suhde naimisissa olevaan työkaveriinsa, joka kariutui yllättäen ja samalla hän peri tätinsä koirien löytö/hoitokodin maaseudulta. Toinen henkilö on Zoe, eronnut kahden lapsen yksinhuoltaja äiti, jolle ex-mies aiheuttaa tempauksillaan ongelmia mm. ostamalla pojille koiran pennun kertomatta Zoelle. Kolmas onkin sitten onnellisesti naimisissa oleva Natalie, joka "salaa" kärsiikin lapsettomuudesta.. 

Koirien selviytymistarinoita oli ihan kiva lukea varsinkin kun niiden huonosta kohtelusta ei tehty suurtanumeroa ja niitä ei kuvailtu kuin pintapuolisesti (muuten tämä olisikin ollut aika "itku-kirja" ja viiltänyt epämukavasti sen viihdearvoa).

Eli kliseistä perushömppää tämä kirja. Kaikki ainekset siis loistavaan hömppäkirjaan olivat, mutta tämä ei kyllä sinne loistavaan saakka päässyt vaan jäi kelpo asteelle.. Ihan viihdyttävä, mutta..niin mutta..

Taidan silti kokeilla Dillonin toistakin suomennettua teosta Paritanssia, mutta maltan kyllä odottaa sen löytymistä vahingossa kirjastosta tai pokkariversion päätymistä alennushyllyyn..

Englanniksi Lucy Dillon on julkaissut kolme romaania, joista kaksi ensimmäistä on siis suomennettu. Neljäs on tulossa marraskuussa.


The Ballroom Class (2008) Paritanssia (2010)
Lost Dogs and Lonely Hearts (2009) Eksyneiden sydänten koti (2011)
Walking Back to Happiness (2010)
The Secret of Happy Ever After (marrakuussa 2011)

Näköjään myös tuossa kolmannessa kirjassa ovat lemmikit tärkeässä osassa.

Ei kommentteja