Audrey Niffenegger - Hänen varjonsa tarina

Gummerus

Tätä olen joskus käännelly kaupassa kiinnostuneena käsissäni, joten kun sen huomasin sivukirjaston uutuus-hyllyssä, niin otin sen lainaan.

Itseasiassa vasta äsken kun googlettelin muita tätä lukeneita opin että tämän kirjailijan edellinen teos on Aikamatkustajan vaimo , jota olenkin monen lukenut/kuullut kehuneen. Itse en ole sitä lukenut, tai toistaiseksi edes ollut kiinnostunut lukemaan.

Kuten pari postausta sitten kerroinkin ovat kaksoset aina kiehtoneet minua, olen useampia dokumenttejakin aiheesta katsellut ja joskus tietokirjojakin aiheesta lukenut. Geenit ja perimä muutenkin kiinnostavat, kaksostutkimuksethan ovat osa perimän tutkimusta.

Mutta takaisin kirjaan..

Takakannen teksti;

Amerikkalaiskaksoset Julia ja Valentina Poole ovat toistensa peilikuvia. Tytöt kuulevat ensimmäistä kertaa äitinsä kaksoissisaresta Elspethistä kun heille kerrotaan, että he ovat perineet tämän asunnon Lontoon Highgate Cemeteryn liepeiltä.

Erottamattomat kaksoset muuttavat Lontooseen vapaudesta riemuiten ja alkavat rakentaa tädin asunnosta omaa kotiaan. Pian Valentina rakastuu kuolleen tädin miesystävään ja ryhtyy etsimään omaa identiteettiään. Julia närkästyy heikomman sisarensa itsenäistymispyrkimyksistä mutta löytää itselleenkin projektin: naapurin pakko-oireisesta häiriöstä kärsivän miehen pelastamisen.

Ennen pitkää Julia ja Valentina saavat huomata, että he eivät olekaan asunnossaan kaksin. Seinien vangiksi jäänyt tädin haamu seuraa heidän jokaista askeltaan.


Kirjan alkupuolisko oli ihan ok, jopa osin mielenkiintoinen. Mutta sitten tämä lässähti ja lopusta en pitänyt ollenkaan. Kummitustarinaksi, tämä ei ollut yhtään pelottava, tosin en sitä odottanutkaan. Juonikuviot olivat  ennelta arvattavia. Plussaa tosin mielenkiintoisesta sivuhahmosta Martinista, joka on pakko-oireinen ja sanaristikkoja keksivä, vaimon hylkäämä mies.
Tämä ei vain iskenyt, ehkä jos loppu olisi ollut toisenlainen nyt se vain ärsyttää..   En nyt keksi mitää muuta kirjoitettavaa tästä ilma etten spoilaisi pahasti juonikuvioita haukkumalla niitä tai kirjan henkilöitä..

Tämän perusteella ei tullut hinkua lukea tuota Aikamatkustajan vaimoa yhtään sen enempää kuin ennenkään..


Alkuteos - Her Fearful Symmetry (2009)
Suomentanut - Paula Korhonen
Gummerus Kustannus, huhtikuu 2010

Muita kirjan lukeneita;
Katja - Lumiomena: Kirjoja ja haaveilua
Jenni - K-blogi - kokolailla kirjallisesti
Linnea - kujerruksia

2 kommenttia

  1. Tämä oli minusta paljon huonompi kuin Aikamatkustajan vaimo. Suosittelen, että kokeilisit sitä vielä kuitenkin. Minäkin luulin, etten tykkäsisi siitä, mutta se olikin tosi hyvä! :)

    VastaaPoista
  2. Pitääpä katsoa jos se tulisi kirjastossa joskus vastaan :)

    VastaaPoista