Cassandra Clare - Clockwork Prince (The Infernal Devices trilogy)

Risingshadow
Niin kun jo kerroinkin tilasin tämän viime joulukuussa ilmestyneen kirjan yhdessä Sophie Jordanin Vanishin kanssa. Samoin tilasin sarjan edellisen aka ensimmäisen osan samalla omakseni, pitäisi vielä Claren toinenkin sarja metsästää hyllyyni..

Sarjaanhan kuulu

The Infernal Devices trilogy (vapaa suomennos Helvetilliset laitteet)
1. The Clockwork Angel (elokuu 2010)
2. The Clockwork Prince (joulukuussa 2011)
3. The Clockwork Princess (tulossa marraskuu 2012)

(Ensimmäisen osan arvio täällä ja btw clockwork = kellopeli)

Ensiksikin anteeksi huonot suomennokset, olen jo unohtanut kuinka ne oli suomennettu tai  itseasiassa olenkin tainnut nämä kaikki lukeakkin enkuksi.. Mutta siis jos eroavat suomennettujen kirjojen sanastoista niin ei voi mitään (kiitos ja anteeksi siis)..

Tämä jatkaa meilkeimpä suoraan edellisestä osasta, varjonmetsästäjät ovat ihmeissään ja osa vaatiikin Charlotten eroa. Charlotte saakin aikarajan jonka aikana hänen on löydettävä the Magister ja tuotava hänet Claven eteen. Koska juurikin Charlotte ja tämän mies Henry tarjoavat Tessalle nykyisen "turvapaikkansa" ,niin tekee hän kaikkensa heitä auttaakseen, samoin kuin alaikäiset varjonmetsästäjät Will ja Jem.

Kirjan pääjuoni onkin juuri the Magisterin etsintä ja Charlotten auttaminen. Tosin mukaan mahtuu myös rakkautta, kiellettyä ja syvenevää. Kirjassa on myös mukana katkeraa petetyksi tulemista. Suurin osa kirjasta kerrotaan Tessan näkökulmasta, hieman myös Willin.

En halua spoilailla liikaa, mutta tämä veti mukaansa kuten sarjan ensimmäinenkin osa. Tuon ajan kuvaa oli kiva jälleen lueskella ja mielestäni Clare on onnistunut sen luomisessa hyvin ja jopa uskottavasti minun silmääni. Willi kamppailua menneisyytensä kanssa oli myös mielenkiinstoista seurata, kuten myös Tessan ja Jemin kehittyvää suhdetta. Lopussa olikin sitten kolmiodraaman ainekset kasassa, mutta saa nähdä.. Hauska oli myös seurata palvelustyttö Sarahin avautumista ja laitoksen tyttöjen joutumista itsepuollustuskurssille (Tessa ja Sarah).

Minulla on edelleen epäilyni Tessan "alkuperästä" mutta sanottakoon siitä sen verran että kyllä varmaan enkelit siihen liittyvät.. Saa sitten marraskuussa nähdä meneekö ihan pieleen..

Mielenkiinnolla kyllä odotan kuinka sarja päättyy, harmi kun marraskuuhun on vielä aikaa.. Miksei kaikkea ei saa aina heti-just-nyt..?
 

Ei kommentteja