Sophie Jordan - Liekki

Risingshadow

Lainasin tämä jo ennen joulua kirjastosta, mutta vasta nyt luin sen. Minulla oli sellainen kutina että haluan lukea tämän nimittäin rauhassa ja ns. oikeassa mielentilassa.
Ja oikeassahan olin, yhteenputkeen tämä tuli luettua ja ajan taju katosi kun tarina vei mukanaan. Lisäksi kirja jäi kohtuu jännään kohtaan ja oli pakko heti tulla tietsikalle tutkimaan että onko tälle jatkoa..

Onhan sitä; 
Liekki -trilogia (Firelight -trilogy)
1. Liekki (2011) Firelight (2010)
2. Vanish (2011)
3. ??
Itseasiassa taisi tultua tehtyä tilauskin erääseen nimeltä mainitsemattomaan nettikauppaan, kun näin hyvän tekosyyn nyt sain..

Lisäksi selvisi että Jordan on kirjoittanut myös historiallisia romansseja ja lisäksi nimellä Sharie Kohler paranormaalia romansseja. Niin ja sarjan ensimmäisen osaan on jo elokuva-oikeudet ostettu.

Miellyttävää vaihtelua lukea drakeista, lohikäärmeihmisistä, Jordan on hyvin luonut heidän maailmansakin. On useita eri lajeja, osa pystyy hengittämään veden alla, osa on nopeampia ja vahvempia, osa tuntee yrtit jne. Ja kaikista drakejen jälkeläisistä ei tule drakeja vaan osa jää ihmisiksi. "taidon" voi myös tappaa sisältään. Hyvin mielenkiintoisen maailmailta tuo tuntuu, ja uskon että seuraavassa osassa sitä käsitellään vielä enemmänkin.

Henkilöt tosin ovat aika peruskauraa näihin, poitsit kyllä itsenäisestä tyttöpäähenkilöstä kuten aina. Mutta tarviiko tämän tulisen tytön olla myös punapää..? Hienoa kolmiodraamaa oli myös aistittavissa, vaikkakin sitä ei ihan suoraan vielä laitettu käyntiin mutta veikkaampa että seuraavassa osassa alkaa draaman toinen vaihe.
Ihmettelin kyllä hiukan Willin yksinäisyyttä, ei kai kaikki nyt niin pahoja voi olla..? luulisi että edes yksi ystävä ja/tai sukulainen olisi säilynyt tukijoukoiksi.. Niin ja mielestäni Cassian oli mielenkiintoinen hahmo, vähän jopa ristiriitaisen oloinen, mutta hänestä varmaankin seuraavassa osassa enemmän.

Mutta vaikka henkilöt eivät nyt ole mitään maata mullistavia, niin juoni on hyvin kelvollinen ja vetävä, lisäksi luotu maailma on mielenkiintoinen. Tämän luki mielellään ja nopsasti, jatkoa jäi kyllä heti kaipaamaan.
Lisäpisteitä mielestäni erittäin onnistuneesta kannesta, muistaisin että se on kaupassakin kiinnittänyt jo huomioni positiivisti ja olen sielläkin lueskellut tämän takakantta.
.
Tässä hieman juonta napattuna Risingshadow-sta;

"Jacinda on aina tiennyt olevansa erilainen, jopa kaltaistensa seurassa. Drakit, lohikäärmeistä polveutuvat ihmiset, asuvat eristyksissä muusta maailmasta suojellakseen salaisuuttaan ja sukuaan. Erikoistaitojensa ansiosta Jacinda on sekä lauman että sen tulevan hallitsijan silmäterä, mutta hän kapinoi ennalta määrättyä tulevaisuuttaan vastaan.

Rikottuaan lauman sääntöjä Jacinda joutuu jättämään kotinsa ja muuttamaan pikkukaupunkiin lohduttoman aavikon keskelle äitinsä ja sisarensa kanssa. Uusi alku ihmisten parissa ja tavalliseen elämään sopeutuminen ei ole helppoa Jacindalle, joka tuntee lohikäärmeen kuihtuvan pois. Ainoastaan komean ja etäisen Willin läsnäolo saa liekin hänen sisällään roihahtamaan. Jacinda kuitenkin tietää, että Will on lohikäärmeenmetsästäjien sukua, drakien vihollisten poika."


Kirjan on:
Kustantanut - Nemo (2011)
Alkuperäinen nimi - Firelight (2010)
Suomentanut - Lotta Heikkeri

Tämä ovat lukeneet myös;
Saraseeenin maailma
Jos vaikka lukisi...
Kirjaretket

Lopuksi vielä sarjan seuraavan osan kansi, joka on myös mielestäni kaunis ja onnistunut
Risingshadow

Edit (28.1.2012) - lisäsin yhden blogin tuonne, jotka ovat lukeneet tämän kirjan myös..

2 kommenttia

  1. Hei, Katinka! Itsekin kirjoittelin tästä juuri arvion blogiini. Hyvin samoilla linjoilla olen kanssasi. Minustakin kirjojen kannet ovat todella viehättäviä! :) Ja lukiessa kiinnitin samaan asiaan huomiota, että Cassian vaikutti jotenkin mielenkiintoiselta hahmolta eikä välttämättä niin yksioikoisen "pahalta" kuin kirjan alkupuolella annettiin ymmärtää. Voi kunpa tulisi seuraavan osan suomennos mahdollisimman pian!

    VastaaPoista
  2. Hei, yritän hirveästi olla spoilaamatta :) mutta totean sen verran että kyllä Cassianista tulee hieman erilainen kuva toisen osan (Vanish) myötä ;) jonka luin tuossa jokin aika sitten.
    Tämän trilogian kolmannen osan pitäisi ilmestyä ensi syyskuussa alkuperäiskielellä, tiukkaa tekee odotella sinne saakka sarjan päättymistä :/
    Olen aina malttamaton enkä yleensä jaksa odotella suomennoksia :D hirveän hitaasti aina suomentavat kirjoa (ymmärrettävää toki mutta..).

    VastaaPoista