Sophie Jordan - Vanish

Risingshadow

Niinhän siinä sitten kävi että tämä oli pakko lukea heti. Sen verran vielä oli tuoreessa muistissa edellisen osan lukeminen.

Tilasin tämän tosiaan Adlibriksestä heti tuon edellisen osan luettuani, tilaisin kolmannenkin jos se olisi jo julkaistu mutta se ilmestyy vasta ensi syyskuussa. Suosittelen jos pidit ensimmäisestä osasta.

Liekki (Firelight) -Trilogiaanhan kuuluvat siis;

1. Firelight (2010), suom. Liekki (2011)
2. Vanish (2011)
3. Hidden (syyskuu 2012)


Kirja takakansi;
"To save the life of the boy she loves, Jacinda did the unthinkable: She betrayed the most closely-guarded secret of her kind. Now she must return to the protection of her pride knowing she might never see Will again — and worse, that because his mind has been shaded, Will’s memories of that fateful night and why she had to flee are gone.

Back home, Jacinda is greeted with hostility and must work to prove her loyalty for both her sake and her family’s. Among the few who will even talk to her are Cassian, the pride’s heir apparent who has always wanted her, and her sister, Tamra, who has been forever changed by a twist of fate. Jacinda knows that she should forget Will and move on — that if he managed to remember and keep his promise to find her, it would only endanger them both. Yet she clings to the hope that someday they will be together again. When the chance arrives to follow her heart, will she risk everything for love?"Plussaa myös tämän kannesta, joka on toisaalta hyvin samanlainen kuin edellisen osan ja silti niin eri. Mutta sopii kirjaan loistavasti, näin kirjan luettuakin.


~Teksti tästä eteenpäin saattaa spoilata~

Tämä jatkui suoraan edellisestä osasta ja tämä imaisu mukaansa kuten ensimmäinenkin osa. Mielestäni tässä on enemmän toimintaa kuin edellisessä osassa. Kuten edellisessä osassa epäilinkin niin (minun niin suuresti rakastamani) kolmiodraama pyörähti tässä osassa käyntiin; Will-Jacinda-Cassian, ehkä neliökin jos Tamra lasketaan mukaan. Jacinda tuntui myös kasvavaneen ensimmäisestä osasta. Pari kivaa juoni twistiäkin tässä oli.
Lisäksi minua on aina kiehtoneet kaksoset, eräs hyvistä ystävistäni on kaksonen. Lisäksi minulla on suvussa molemmin puolin kaksosia serkkuina, taitaapa pikkuserkuista löytyä yhdet kolmosetkin. Tässäkin oli kiva seurata kuinka kuinka sisaruus menee kaiken edelle, heidän suhde myös tietyllä tapaa muuttuu tasa-arvoisemmaksi tässä osassa. Myös tyttöjen äiti tuntui inhimmilliseltä tässä osassa kuin edellisessä.

Kuten edellinenkin osa niin tämäkin jäi hieman cliffhangeriin, taitaapa olla aika tyypillistä tälle lajille. Innolla kyllä odotan trilogian päätös osaa. Mutta suosittelen kyllä jos ensimmäinen osa upposi. En ainakaan löytänyt suomalaisen Nemo kustantamon sivuilta tietoa onko tästä tulossa suomennos.

Loppuun tietysti juoniarvauksia viimeiseen osaan - Will muuttuu drakiksi, ainakin osittain, jo tässä osassa hänellä oli joitakin drakien taitoja lopussa.. Veikkamapa myös että kun seuraavassa osassa pelastavat Cassian ärsyttävää pikkusiskoa, löytyy sieltä vankeudesta jokin toinen tuntematon  draki, luultavimmin poika/mies. Näin ehkä mahdollisti löytyisi toinenkin lauma, Tamralle ns rakkaus etc. 

4 kommenttia

 1. Hei kiitos tästä kirjavinkistä! Piti heti käydä varaamassa kirjaston sivuilla ;)

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä vain :) kirja-blogien lukemisella on ainakin minulle aina vaarana että löytää liikaa kiinnostavilta kuullostavia kirjoja luettaviksi. Onneksi Suomessa on kohtuullisen hyvä kirjastolaitos ja nettikirjakaupat on keksitty..

  VastaaPoista
 3. milloin vanish tulee suomeksi?

  VastaaPoista
 4. En valitettavasti löytänyt mistään tietoa tämän suomentamisesta :( Nemokustannushan on suomentanut ensimmäisen osan; Liekki-n, mutta sen sivuilla ei näkynyt tietoa toisen osan suomentamisesta, eikä myöskään Risingshadow-n sivuilta.

  VastaaPoista