Denise Swanson - Murder of a Small-Town Honey
Tämä taitaakin olla hieman tuntemattomampi kirjailija, jopa kotimaassaan USA-ssa. Itse huomasin tämän kirjailijan kun Charlaine Harris kehui facebook statuksessaan häntä. Kiinnostuneena sitten googlettelin lisää infoa ja kiinnostuinkin sen verran että tilasin sarjan ensimmäisen osan luettavaksi.


Swanson kirjoittaa mysteeri sarjaa, jonka pääosassa on koulupsykologi Skye. Hän on juuri palannut kotipaikkakunnalleen Scumble Riveriin vaikka on suureen ääneen vannonut lukion lopputtua ettei enään koskaa palaa kysyiseen tuppukylään. Mutta kahdentoista vuoden kuluttua tuosta, oltuaan collegessa, kehitysapujoukoissa, tutkinnon saavuttaneena, erotettuna ensimmäisestä työstään ja erottuaan sulhasesta, Skye on takaisin tuolla tuppukylässä, kunnan koulupsykologina. Hänet on toivotettu tervetulleeksi takaisin, mitä nyt parista kettuilu kommentista huolimatta (lähinnä hänen lihoamistaan koskien.)..
Hän on jopa lupautunut tuomariksi hyytelö-kilpailuun paikallisilla Chokeberry päivillä (marja aronia..?). Festivaalit päättyvät kuitenkin ikävästi julkkisvieraan Mrs. Gumtreen murhaan. Pikku paikkakunnan väki on vielä järkyttyneempi kun selviää että tuota herttaista mummelia, joka viihdyttää lapsia, esittääkin Honey Adair. Paikkakunnan villityttö joitain vuosia sitten. Kun Skyen veljeä Vinceä syytetäänkin tämän murhasta ja poliisit eivät usko tämän syyttömyyteen, niin ei Skyellä ole muuta vaihtoehtoa kuin alkaa itse tutkimaan murhaa..

Ihan näppärä "cozy" mysteeri tämä oli ja romantiikkaakin oli sopivasti ympätty mukaan. Puhumattakaan miljööstä joka on amerikkalainen pikkukaupunki kaikkine julkisine salaisuuksineen.. Tässä kirjassakin merkittävästi korostuu, se fakta että jos tunnet oikeat henkilöt esim. kummisetäsi sattuu olemaan koululautakunnan puheenjohtaja niin sinun ei niin tarvitse välitää ala-koulun rehtorin uhittelusta..
Skye onkin hahmona paikka paikoin virkistävän sanavalmis ja kohtuu realistinen hahmo, murha ratkotaankin pitkälle ilman mitään erityistaitoja.
Lisäksi jatkoa varten vihjailtiin Skyen menneisyydestä, joka varmasti tulee esille seuraavissa osissa. Plussaa myös joistakin rajojen rikkomisista esim. veli Vince on parturikampaaja, sen sijaan että olisi jatkanut vanhempiensa maatilan pitoa. Pointseja myös siitä ettei joka tyttö suostuisi treffeille hautausurakoitsijan kanssa.

Pitääpä katsoa jos seuraava osa eksyisi ostokoriin seuraavassa tilauksessa, mutta ihan pelkästään näiden vuoksi en tilausta tekisi. Kiva, viihdyttävä, välipala kirja niinsanotusti.

Sarjaan kuuluu 14 osaa, 15 osa tulossa tänä vuonna;

A Scumble River Mystery - serie
1. Murder of a Small-Town Honey (2000)
2. Murder of a Sweet Old Lady (2001)
3. Murder of a Sleeping Beauty (2002)
4. Murder of a Snake in the Grass (2003)
5. Murder of a Barbie and Ken (2003)
6. Murder of a Pink Elephant (2004)
7. Murder of a Smart Cookie (2005)
8. Murder of a Real Bad Boy(2006)
9. Murder of a Botoxed Blonde (2007)
10. Murder of a Chocolate-Covered Cherry (2008)
11. Murder of a Royal Pain (2009)
12. Murder of a Wedding Belle (2010)
13. Murder of a Bookstore Babe (2011)
14. Murder of a Creped Suzette (2011)
15. Murder of the Cat's Meow (syyskuu 2012)

Edit; Piti lisätä että omani ostin Adlibriksestä, varmaan muutkin nettikirjakaupat tätä myyvät.

Ei kommentteja