Kuulumisia, ostoksia etc..

Joulukuu oli ja meni aika haipakkaa ohitsekkin, alkukuusta tressasin lahjoja, kortteja ja ruokia.
Joulu ja vuodenvaihde menikin sitten flunssaa potien..
Vielä tänäänkin kun olin koiran kanssa lenkillä pitkästä aikaa, huomasi kuinka "liikunta" sai limat liikkeelle, vaikka kaiken kaikkiaan kyseessä oli rauhallinen vajaan tunnin kestänyt kävelylenkki. (Ja ettei kukaan huolestu koiran hyvinvoinnista, niin mies onkin hoitanut tuon koiran liikuttamiset minun potiessani, mutta kun hänellä alkoi työt nyt joululomansa jälkeen, niin ei siinä auta itku markkinoilla..)
Muuten olo onkin jo huomattavasti parempi kuin viikko sitten. Uuden vuoden aattona pääsin myös ensimmäistä kertaa tutustumaan paikalliseen päivystykseen ja ylipäätään kunnalliseen terveyden huoltoon, työterveys kun oli kiinni ja sairasloma lappu tarvittiin niin ei se auttanut.. Parin tuplapalkkapäivän menetys kyllä hieman harmittaa mutta yskien ja niistäen on paha töitä tehdä..

Bonus kuva, muuten niin ankeaan teksti pläjäykseen. Eli perheemme karvainen otus kesällä koirarannalla, yllättäen keppi on löytynyt mukaan..
Vanhempieni luona on remontti menossa ja siellä auttelimme hiukan joulun alla, ja siitä syystä minä lupasinkin äidilleni hoitaa suurimman osan joulun ruoka puolesta. Heillä oli mm keittiönkaapien toimitus ja asennus 21.-22.12. Joten pääsimpä ensimmäistä kertaa tekemään laatikoitakin ihan itse, hauskaksi tuon tekee se että itseasiassa itse en syö mitään joulunlaatikoista. Joten maistelu ja laatikoden valmiiksi toteaminen oli hieman mielenkiintoisen haastavaa. Kaikki kyllä söivät niitä sitten jouluna ja eikä kukaan (uskaltanut) ainakaan valittaa niistä..  Lahjaksi en saanut tänä vuonna yhtäkään kirjaa, itse annoin taasen useammankin kirjan lahjaksi. Mutta toi se pukki muuta mukavaa sen sijaan mm. villasukat ja -tossut, uuden kännykän..

Tulipa itseäkin hieman puraistua remonttikärpänen ja tällä hetkellä meillä onkin sänky olkkarissa kun makkariin olisi tarkoitus tapetit vaihtaa, katto maalata etc.. Itseasiassa tapetit on jo ostettu ja kaksi kerrosta vanhoja tapetteja revitty pois.
(Kiitokset sille joka on keksinyt tapetinpoistoaineen, kämpässämme on nimittäin joskus se ensimmäinen kerros tapettia liimattu suoraan ei-pohjamaalattuun-kipsilevyyn kiinni. Me nyt aiommekin pohjamaalata ne, jos vaikka joskus vielä itse sen tapetoimme.)

Mielenkiintoista muuten tuo tapettien valinta, minulla ja miehelläni kun ei ole ihan samanlainen maku ja molempien maku ei vielä oikein kohtaa valtavirrankaan kanssa. Mutta kyllä se siitä, sinistä tuli taas vaikka itse en väristä niin hirveästi pidä (mies taas vetäisi kaikki sinisellä, ehdottipa joskus olkkaria laittaessa ihan tosissaan sellaista baby-blue-sinista tapettia, yllätäen minä en ihan lämmennyt idealle) tässä linkki tapettiin, jota tulee yksi seinä, loput seinät tulevat yksivärisellä, keskisinisellä tapetilla. Nuo värisävyt eivät ole kohdallaan tuossa, luonnossa tuo on tummempi ja sininen selvästi on sellainen savuinen (harmahtava) lisäksi nuo siniset kukat ovat metallinhohtoiset, ja se toinen tapetti on valittu sointumaan noihin sinisiin kukkiin. Huoneessa on kumminkin kaksi valkoista ovea ja valkoiset komerojen ovet niin uskalsimme valita hieman tummemman tapetin. Huomasi kyllä noita tapetteja etsiessä että suomalaiset taitavat tykätä aika vaaleista väreistä seinissä, tuota toista sinista sai tosissaan etsiä.. Viikonloppuna olisikin sitten tapetointi urakka edessä.

Sitten hieman eräästä kirjoihin tavallaan liityvästä saavutuksesta, joka tuli tehtyä sunnuntaina. Kun vihdoin ja viimein saimme nämä heinäkuussa ostetut Billy-kirjahyllyt siirrettyä työhuoneeseen eteisen käytävästä.. Mies jo siirsikin kirjansa vanhasta hyllystä uuteen, ja löysikin pari sellaista kirjaa joita ei muistanut omistavansa.. Nyt minua vannotettiinkin etten saa kasata omia kirjojani hänen kirjojen eteen, jotta hän tietää mitä kirjoja hänellä on :D . Eli pitäisi tehdä taas inventaariota ja järjestelyä kirjoihini, siinä kuluukin aika kivasti, vähän liiankin kivasti.. Tekisi hirveästi mieli tehdä jokin taulukko omistamistani kirjoista mutta saa nähdä..

Risingshadows
Eilen tuli tehtyä kirja ostoksiakin pitkästä aikaa, Anun innoittama vierailin eilen paikallisessa kierrätyskeskuksessa (Kontissa) ja sieltä teikin pari löytöä;
~ Sinikantisen Viisikko-kirjan hintaan 1,5e (Viisikko ja salakuljettajat)
~ Marvi Jalon Ratsutyttö-sarjaan kovakantisen osan 0,75e (olisiko ollut Jahti alkaa, ratsutyttö)
~ "kolme pokkaria 2e" tarjouksesta tarttui mukaan Stephanie Meyerin New Moon (joka minulta puuttuikin juuri enkuksi, nyt on kaikki kirjat enkuksi omassa hyllyssä), Joan Wolfin Ratsumiesten heimo ja joku kohtuu mielenkiintoinen englanninkielinen pokkari, jonka nimeä en nyt muista.
Lisäksi Cittarin alesta tarttui mukaani Stephanie Meyerin Vieras vajaalla 7e-lla ja sitten uusin harlequin Rautatytär ihan normi hinnalla.


Sellaista sekavaa purkausta tänään, pari kirja postaustakin on melkein valmiina joten niitä tulossa lähiaikoina. Samoin varmaan kuvia uudelleen järjetetyistä kirjoista, ehkä jopa siitä makkarista..

5 kommenttia

 1. Kirjainventaario on totta tosiaan hommaa, johon voi vahingossa saada kulumaan aika hyvänkin tovin. Mielenkiintoisia ostoksia, olin ala-asteikäisenä ihan tykästynyt mm. juuri noihin Marvi Jalon kirjoihin! Stephanie Mayerin vieras olisi myös kiinnostava!

  VastaaPoista
 2. Kontista ja kirppiksiltä voi tehdä aivan mielettömän upeita kirjalöytöjä! Minä myös pidän vanhoista kirjoista, joten käytettynä ostaminen ei ole ongelma.

  Ratsutyttö sarjaa luin joskus aivan innoissani. En muista yhtään, mikä oli lempparini, mutta tykkäsin niistä silloin aikanaan paljon : )

  VastaaPoista
 3. Totta, silti tulee liian harvoin kierreltyä noita kirppareita. Vaikka melkein aina sieltä joku(nen)kirja mukaan tarttuu..
  Ratsutyttö-sarja kuului lapsuuden/nuoruuden suosikkeihin. Tarkoitus olisi sekin sarja kokonaisuudessaan hyllyyni saada, kuten niin moni muukin sarja mm. Lotta, Anna, Viisikot (juurikin sinikantisina) etc.

  Meyerin Vieras -kirjan olen lukenut, oli se sen verran yllätävän hyvä, että omaan hyllyynikin sen halusin (tosin en täydellä hintaa) vaikka en sen lopusta ehkä niinkään pitänyt..

  Pitäisi vielä päättää kuinka minä nuo kirjat nyt järjestäisin, vaikeaa kun ei oikein tiedä vielä kuinka ne edes mahtuvat vaikka nyt tulikin kaksi kokonaista kirjahyllyä lisää.. Ovat jo olleet pitemmän aikaa noissa edellisissä parissakin niin että osa on toisten takana jne. Ja nytkun kirjoista osa on vielä englanninkielisiä osa suomeksi.. Pitääpä oikein pohtia ja ehkä järjestellä usampaankin kertaan :D

  VastaaPoista
 4. Kirjahyllyn järjestely on kivaa! Itselläni ei ole vielä aivan valtavasti kirjoja, joten se onnistuu toistaiseksi kohtuu helposti. Tällä hetkellä hyllyssäni kirjat ovat väreittäin : D Edellisellä kirjalla aakkostin sen. Mutta ymmärrän, että sinulla on niin paljon kirjoja, että ne pitäisi järjestää edes jotenkin fiksusti, että kaikki päätyy hyllyyn! : D

  Koskahan minun pitää ostaa uusi hylly.. onneksi nykyinen on iso!

  VastaaPoista
 5. Minullakin on joskus ollut kirjat järkjestettynä väreittäin :)

  En tiedä onko noita nyt niin hirveästi (pitäisi joskus laskea ja luetteloida) mutta kaksi vanhaa hyllyä on ihan täynnä. Jos nyt saisi ne järjetettyä edes niin että kaikkien selkämykset näkyisivät ja kaikki olisivat hyllyissä, eikä ympäri ämpäri asuntoa..

  VastaaPoista