Melissa Marr - Fragile Eternity (Wicked Lovely, part 3)

Risingshadow
Tämä ja kaksi seuraavaa osaa ovatkin olleet minulla lainassa jo joulukuusta lähtien. Nyt sitten pääsinkin viimeinkin syventymään tähän (ja muihinkin) kun sain kiireempiä luettua alta pois. Minulla on paha tapa säästellä näitä hyviksi tietämiäni kirjoja siihen saakka että minulla on varmasti aikaa keskittyä niihin ja mahdollisuus lukea ne kerralla ilman häiriötekijöitä kuten töitä, elämää..

Bonuspisteitä taas paikallisen kirjaston nuorten osastolle, josta nämä löytyivät enkuksi. WSOY-han on lopettanut tämän sarjan suomentamisen kesken, toiseen osaan Sala Kavalaan / Ink Exchange. (tieto löydetty Risingshadow.net-stä). Yllättävän helposti myös kävi kielen vaihto, lähinnä minua haittasi se että kahden ensimmäisen osan lukemisesta on jo useampi kuukausi.

Itseasiassa luen jo viimeistä osaa parhaillaan mutta haluan silti erikseen tehdä näistä postaukset, tai voi olla että postaan sitten kahdesta viimeisestä yhdessä. 

Tässä osassa palataankin takaisin Aislinnin ja Sethin pariin, jotka siis tulivat ensimmäisessä osassa tutuiksi (Wicked Lovely / Ilki Ihana).
He kyllä vilahtivatkin toisessa osassa, mutta tässä kirjassa keskitytäänkin ennemmän siihen mitä ongelmia seuraa siitä kun tyttöystävä muuttuukin keijukuningattareksi Kesän hoviin, jossa hänen pitäisi hallita yhdessä Kesän hovin kuninkaan Keenanin kanssa. Puhumattakaan siitä että Aislinn on kuolematon ja huomattavasti vahvempi fyysisesti kuin Seth.

Takakansi;
"Seth never expected he would want to settle down with anyone – but that was before Aislinn. She is everything he'd ever dreamed of, and he wants to be with her forever. Forever takes on new meaning, though, when your girlfriend is an immortal faery queen.
Aislinn never expected to rule the very creatures who'd always terrified her – but that was before Keenan. He stole her mortality to make her a monarch, and now she faces challenges and enticements beyond any she'd ever imagined."


Aislinn kamppailee uudessa asemassaan, jonka myötä hän myös tuntee vetoa Keenanin varsinkin kesän nyt lähestyessä. Hänellä on huolia hovinsa puolesta, se ei ole tarpeeksi vahva vaikka Keeninin kirous onkin Aislinnin kunigattereksi tulon myötä poistunut. Lisäksi hänellä on huoli Sethin puolesta, onhan tämä tavallinen kuolevainen. Ja niimpä kun Seth katoaa on Aislinn ihan tolaltaan ja alkaa tukeutua yhä enemmän Keenaniin. Seth taas on kyllästynyt olemaan suojeltavana ja päättää tehdä asialle jotain, vaikka se maksaisikin liikaa.


Tässä olikin juuri hyvää se että palattiin Aislinnin ja Sethin pariin, sen verran paljasta seuraavasta osasta että siinä on taas eri päähenkilöt. Toisaalta tämä oli osa Aislinnin ja Sethin rakkaustarinaa, mutta koko sarjan läpi kulkevaa juonta myös vietiin tässä osassa reilusti eteenpäin ja selvisikin mihin mm Seth asettuu tässä kaikessa. Tässä osassa myös päästiin vierailemaan Keijumaassa? (Fairie), ja High Queen Sorchan hoviin. Nyt aletaankin tietää jo kaikki tärkeimmät henkilöt isoa juonta ajatellen.

Tämän jälkeen olikin pakko heti tarttua seuravaan osaan että ihan hyvä että se olikin jo valmiiksi minulla lainassa. Uskon että näistä saakin kaikkein eniten irti juurikin lukemalla ne putkeen, muuten voi tulla vaikeuksia muistaa kuka kukin on. Kirjojen tapahtumien välillä ei ole ajallisesti oikeastaan yhtään väliä, ne menevät osin jopa päällekkäinkin.
Pidän muuten Sethistä yhä enemmän tämän osan perusteella, Aislinn oli enemmän kiukuttelevan lapsen oloinen tässä osassa. Mutta jännityksellä kyllä odotan kuinka parille käy loppujen lopuksi.

4 kommenttia

 1. hei, ookko kokeillut Julie Kagawan Iron King, Iron Queen, Iron... Jtn - sarjaa, luin ne enkun kieleksi. En jaksa muistaa niie nimiä Iron alkusia kuitenki. Ite tykkäsin kahesta ekasta, vika oli omasta mielestä tylsä floppi. : ) kannattaa kokeilla, kun oot lukenu paljo samoja kirjoja kui ite.

  - Anne

  VastaaPoista
 2. Tuonne toisaallekkin jo kerroin mutta olen tosiaan ostanut nuo suomennetut Kagawan teokset jo hyllyyni, vielä en ole vain ehtinyt lukea niitä :) eikös niihin ole tulossa neljäskin osa vai muistako ihan väärin..?

  VastaaPoista
 3. Ai se jossa tuo Ash ettii keinoa, että se voi olla sen... mikä sen likan nimi olikaan, no joka tapauksessa, sen kans ku se oli Iron Queen. Muista osista en sitte kyllä tiiä, kun tosiaan innostus lopahti
  : )

  - Anne

  VastaaPoista
 4. Tarkistin niin Katan mukaan (Luettuja maailmoja-blogi) tälle olisi tulossa neljäs osa (tai on jo tullut?) The Iron Knight, ja on olemassa novellikin joka sijoittuu tuon kolmannen osan jälkeen..
  Pitääpä ottaa nämä lukuun asap :)

  linkki Katan blogiin; http://luettujamaailmoja.blogspot.com/2012/03/julie-kagawa-rautakuningatar-rauta.html

  VastaaPoista