Game of Thrones

Näin viime viikolla Canalin kanavapaketin mainoksessa mainoksen tästä. Eli HBO on tehnyt George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu- kirjasarjaan perustuvan tv-sarjan.

Kuva googlen avustuksella löydetty.

Näköjään sitä on peräti tullut jo kolmen jakson verran ulos valtameren tuolla puolen.

Itse olen joskus useampi vuosi sitten aloittanut lukemaan kysestä sarjaa, pidin siitä kyllä silloin. Mutta se jäi kesken jo ensimmäiseen kirjaan, koska silloisen elämäntilanteen takia tuntui ettei pysty keskittymään niihin niiden vaatimalla tasolla eli eivät olleet mitään ns. välipala-kirjoja.
Takaraivossa onkin ollut ajatus että pitäisi kokeilla uudelleen, riittäisikö aika nyt näille. Pitäisi varmaan tehdä retki kirjastoon, josko nämä sieltä löytyisivät. Tosin Sallan lukupäiväkirjassa oli jokin aika sitten ensimmäisestä osasta arvostelu ja siinä varsinkin ruodittiin suomennoksen laatua. Että aloin miettiä pitäisikö sittenkin enkuksi lueskella. Silloin ensimmäisellä yrityksellä en kyllä kiinnittänyt tuohon mitään huomioita, mutta toisaalta aloinkin lukea englanniksi aktiivisemmin vasta tuossa parisen vuotta sitten. Sen jälkeen kyllä suomennokset tuntuvat välillä valjuilta, en ole edes uskaltanut mm. Harrisin Sookie kirjoja lueskella esimerkkejä enempää suomeksi. Mielestäni myös Twilightn suomennos surkea ja Potterit ovat jotenkin lapsellisempia suomeksi. 

Mutta eksyttiimpä aiheesta, tosiaan itsestäni tämä sarja vaikutti mielenkiintoiselta, että taatusti kokeilen ainakin parin jakson verran. 


Yksi video klippi tästä IMDb-stä, huumoria ja visuaalisuutta ainakin näyttäisi löytyvän..

Saa nähdä onko odotuksetäyttävä vai pettymys.. Erittäin mielenkiintoiselta ainakin vaikuttaa.Ei kommentteja