Roskisprinssi - Tuija Lehtinen

Tämäkin Tuija Lehtisen kirja tarttui mukaani kirjastosta. Olen toki lukenut sen ennekin, eikä se kuulu suosikkeihini. Mutta koska tästä tulee tänä vuonna elokuva versio, niin mielenkiinnosta lainasin tämän uudelleen luettavaksi.

Hassua sinänsä että elokuvasta luin ensimmäisen kerran Koiramme-lehdestä (joka siis tulee kaikille kennelliiton jäsenille). Jutussa kerrottiin elokuvassa esiintyvistä koirista, elokuvassa on yksi koira mutta sitä esittää kolme eri koiraa.

Nyt kirjan luettuani, etsiskelinkin elokuvasta lisää tietoa ja törmäsin sen kotisivuihin. Se tuleekin elokuva teattereihin jo heinäkuussa. Ensimmäisenä tietty kiinnitinkin huomion elokuvan koiraan Jesse Jamesiin joka on rodultaan berninpaimenkoira, kun kirjassa siitä taas puhuttiin irlanninsusikoirasta. Ovathan molemmat toki isoja koiria, tosin irlanninsusikoira on silti yli kymmenen senttiä korkeampi. Mielestäni se on myös "uhkaavamman näköinen, mutta tosiaan koskas elokuvan tekijät nyt tuollaisista pikkuseikoista olisivat välittäneet. Trailerin katsoessani huomasin muitakin tyypillisiä venklauksia, verrattuna kirjaan. Osa oli parempia jopa..
Irlanninsusikoira

Berninpaimenkoira


 Olivat he ainakin trailerin perusteella tuntuneet saavan osan Lehtisen ihanasta huumorista välittymään elokuvaan. Itse ainakin ajattelin käydä elokuvan tsekkaamassa, vaikken muuten suomalaisista elokuvista välitä pääsääntöisesti. Ja trailerin perusteella ainakin Lulu oli yhtä pippurinen kuin kirjassa. Tosin vanhemmassa näyttelijäkaartissa sitten pyörivät ne samat naamat, kuin joka toisessa suomalaisessa elokuvassa..

Tässä vielä traileri, joka toki löytyy myös tuolta elokuvan kotisivuiltakin..Niin ja kirja oli ihan hyvä, ei vieläkään suosikkini noista.. Elokuvan myötä tästä taitaa tulla uusintapainos ja taidan kyllä silti ostaa sen hyllyyni vaikkei suur suosikki olekkaan.

4 kommenttia

 1. Kiitos tiedosta. En tiennytkään, että kirjasta tulee elokuvaversio ja vielä näin pian. :O
  Juuri kun ajattelinkin, että luen Tuija Lehtiseltä jonkun kirjan. :)

  VastaaPoista
 2. Yllättävän hiljaa tästä elokuvasta ollaan oltu, tiedä sitten miksei olla mainostettu enemmän. Ensi-iltaan kumminkin on vain noin kaksi kuukautta jäljellä.

  Itselläni on menossa Lehtinen kausi, jotenkin kirjat tuntuvat sopivan tähän "alkava kesä"-fiilikseen.

  VastaaPoista
 3. Näinkin leffasta trailerin vasta, mutta en osannut yhdistää sitä Lehtiseen! En ole koskaan lukenut tuota kirjaa, mutta leffan voisin käydä katsomassa ihan vain sen takia, että siellä vilahtelee kotikaupunkini taustalla : D

  Mutta mahtavaa, että kotimaisia kirjoja tehdään leffoiksi, silloin kirjatkin saavat huomiota : )

  VastaaPoista
 4. Tuo onkin Lehtisen varhaisempaa tuotantoa, ilmestynyt 1991.
  Tietääkseni myöskin ensimmäinen elokuva,joka Lehtisen kirjoista tehsään. Lisääkin mielestäni saisi tehdä.
  Niin, joo onhan Laura-sarjasta tehty tv-sarja, jokunen vuosi sitten..

  Prismassa tänään tutkailin pokkarihyllyä, niin uusi pokkariversio oli tästä kirjsta jo hyllyssä :)

  VastaaPoista