Roskisprinssi - elokuva

Täällä viime toukokuussa tästä elokuvasta kerroin ja olinkin silloin juuri lukenut kirjankin. Mutta vasta tänään innostuin sitten vuokraamaan tämän dvd-llä, elokuviin asti en sitä ehtinyt katselemaan.
 
Kuva

Niin, mitähän tästä sitten sanoisi, josko nyt tosiaan pohjustaisin etten tosiaan ole suomalaisen elokuvan ystävä, kuten tv-sarjojenkaan ym. Taitaapa tämä olla ainut suomalainen elokuva, jonka olen tieten tahtoen vuokrannut katsottavaksi pariin vuoteen.
Toinen pohjustus, kuten harvoin kukaan muukaan kirja-fani niin empä tiedä yhtäkään kirjasta tehtyä elokuvaa joka voittaisi (hyvän) kirjan. Elokuva toki on aina oma kokonaisuutensa ja (jonkun muun kuin sinun) tulkinta kirjasta.

Elokuvana oli ihan ok, hyvä jos vertaa muihin suomalaisiin. Lulusta pidin tässä kovasti, Jedin näyttelijä ei ollut ihan omaan makuuni. Kirjan tapahtumia oli jonkin verran (lievästi ilmaistuna) muokattu ei pelkästään nykyaikaistettu. Osa kirjan hengestä oli silti saatu elokuvaankin, tarpeeksi jotta taidan vaivautua ostamaan tämän omaksikin.

Asiasta kolmanteen, näin koira ihmisenä, ja vieläpä sellaisena etten itse mene vieraita tai tutumpiakaan koiria silittämään (oli rotu mikä hyvänsä) niin oli silti hyvin vaikea katsoa berninpaimenkoiraa pelottavana koirana, onhan sillä kokoa mutta silti..

Ystäväpariskunta oli muuten katsonut tämän viikonloppuna ja hekin kehuivat tätä hauskaksi, kumpikaan ei ollut lukenut kirjaa tosin..

Täällä Tuija Lehtisen haastattelu elokuvan tiimoilta, se oli myös dvd-levyn lisämateriaaleissa tosin ei ihan kokonaisuudessaan.. Ja se on ilmeisesti tehty ennen elokuvan valmistumista..
Täällä juttua elokuvan koira-tähdistä

2 kommenttia

 1. Juu, kirja on kirja ja elokuva on elokuva. Näin minä itse ajattelen näistä kahdesta tuotteesta. Lulu oli minunkin mieleeni, Jed liian tefloninen ja kaunis. Koira väärä eikä yhtään pelottava. Metsien miehet näyttivät akateemisilta alkoholisteilta jne. Paljon siis eroja kirjaan, mutta kyllä kirjan tunnelmasta oli myös kyllin jäljellä ja siihen olen tyytyväinen. Tuo haastattelu oli tosiaan tehty kauan ennen elokuvan valmistumista kouluteeveen käyttöön, joten siinä piti puhua aika ympäripyöreästi.
  Hyvää alkanutta vuotta! Tuija L

  VastaaPoista
 2. Samoilla linjoilla.. Koira, Jesse James, minua eniten harmittaa, varmaan kylläkin kiinnitin siihen enemmän huomiota kuin normi-katsoja kun tosiaan olen koirani kanssa pari viime vuotta aika tiiviisti pyörinyt erilaisissa harrastuksissa ja siellä nähny eri rotuisia koiria ja kuinka se rotu vaikuttaa loppupeleissä aika paljonkin koiran luonteeseen.
  Mutta makuasioita, kirjan tunnelma kuitenkin oli säilynyt ja hauskuus.

  Hyvää alkanutta vuotte sinullekkin!

  P.S. Täällä odotellaan jo uusinta Rebekkaa :)

  VastaaPoista